Frallan med svans

 
Ända sedan Frank var liten bäbis har vi fått kommentarer om hans svans. Han har faktiskt en liten svans (se bilderna). När vi hälsade på vår uppfödare för första gången när Frank och hans kullsyskon var fem veckor gamla hade vi tusen frågor att ställa. En av de frågorna handlade just om svansen. Vi såg att de små hade lite längre svans än vad andra frallor som vi hade sett har. Vi fick då svaret att uppfödare försöker få en något längre svans på sina frallor i avel. Anledningen är att ryggproblemen hos franska bulldogs minskar, eftersom de får en extra kota.
 
För några månader sedan träffade vi av en slump på en uppfödare av frallor på en loppis i Vällingby. Hon var väldigt förtjust över tanken att Frank hade svans och berättade att uppfödare i Sverige försöker få frallor att få en längre svans, just på grund av ryggproblemen.
 
Det kan också vara så att en fralla har lättare att kommunicera med andra hundar om de har en liten svans. Jag har ingen erfarenhet av frallor med väldigt liten svans, men Franks lilla stump viftas runt hejvilt.
 
Hur som helst, så är hans lilla svans oerhört gullig och i västerort är han känd som "frallan med svans". (Vi har hört flera gånger på promenader "titta där är frallan med svans!". Och då har Frank bara en väldigt liiiiten svans.. det hade väl varit snäppet mer spektakulärt om han faktiskt hade haft en lång svans kan man tycka.)
 
 


Kommentarer
Linnea

Underbar liten svans. :D

Folk är väldigt okunniga och tror man kuperat hunden... :( Ibland säger jag det direkt att dom föds med sån liten svans, utan att folk frågar för man ser det på dom liksom.

2012-12-19 @ 10:30:45
URL: http://www.spelinnea.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0