Tjuven

 
Frank har blivit en riktig tjuv. Han har kommit på att det kan ligga roliga saker (som han vet att han inte får ha) på tv-bordet eller sängbordet. Sängbordet måste vi rensa nästan helt på saker nu, eftersom han når hela ytan från sängen. På tv-bordet når han bara det som är närmast kanten. Någonting han har snott är exempelvis hårsnoddar. Frank ÄLSKAR hårsnoddar och har man en i håret när man lägger sig ner på golvet för gos är han inte sen på att försöka sno. Nu har han alltså även kommit på att det ofta ligger en hårsnodd på sängbordet på morgnarna. Både jag och Macke använder nämligen tofsar så de kan ligga lite överallt.
 
Häromdagen när han var ensam i hemma i drygt två timmar lyckades han även sno åt sig en kontroll som vi har för att tända/släcka lamporna. Den var lite tuggad på, men funkar fortfarande! Det är den första saken han någonsin har snott/"förstört" när han har varit ensam hemma, och jag hoppas inte att det blir fler. Men någonting får man räkna med när man har en valp/unghund. Min morbrors hund bet sönder hans soffa när hon var ensam hemma en gång som valp. Och då hade hon ändå sällskap i form av den äldre hunden. Det enda Frank har bitit sönder är sina egna leksaker, och det har alltid varit i samband med att vi har varit hemma. Han har även gnagat lite på möblerna som liten. Macke brukar säga att våra möbler har en historia - Frank. Haha. Fast våra möbler har faktiskt historier, för samtliga utom köksstolarna och ett avlastningsbord i köket är secondhand-fynd eller ärvda möbler. Nu har de även Frank-märken på sig.
 
Vi jobbar såklart med att försöka få bort beteendet att sno grejer på borden. Just nu använder vi "äga-metoden". Jag går fram och markerar med min kropp att det är mitt bord. Frank brukar pipa lite (som ibland är hans sätt att säga "jag förstår, men jag vill ju!") och sedan ger han sig och går därifrån. Men som allt med frallor måste man upprepa saker fyrtioelva gånger haha. De är envisa de små rackarna. Ibland vore det skönt med en bordercollie som lyder ens minsta vink. Men samtidigt är det ju för frallans egenskaper jag ville ha en fralla.


Kommentarer
Linnea

Det är den mest bedårande tjuven jag sett. :D Men det han mest har stulit är ju era hjärtan! *floskel*

Svar: Naaw! ;)
Felicia - Frankofil

2013-01-28 @ 17:15:01
URL: http://www.spelinnea.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0