Frank Olov Gustafsson Lundberg

 
Lista tjuvad från Fredrika.
 
Vad heter din hund? Frank Olov Gustafsson Lundberg (Olov efter min far som heter Jan-Olov, haha!)
Vad har du för ras? En fransk bulldogg
Hur mycket väger din hund? 9 kg än så länge, men så är han ju bara sex månader.
Vilken kennel kommer din hund ifrån? Kennel Candy Station i Alingsås. Åkte en bit, men det var så värt det!
Har hunden en bra stamtavla? Japp, en jättefin stamtavla. Dock har vi inte ställt ut honom, och vet inte heller om vi tänker göra det. Sedan kan det bli så att han blir av med kulorna så den där stamtavlan har vi inte mycket för sen.. Men vi är fortfarande kluvna om vi ska göra det. Å ena sidan är det schysst för hunden att slippa gå omkring och tråna efter tikar hela tiden, och man kanske slipper jobbiga beteenden som kan uppstå, men å ena sidan vill jag ha fler frallor och det vore såklart extra roligt (och billigt) om det var Franks valp!
Hur lång tid tog det innan din hund blev rumsren? Vi har räknat honom som rumsren sedan cirka en månad tillbaka. Däremot har han kissat inne ett par gånger hos dagmatte, bajsat inne hos svärmor/svärfar (dock var han dålig i magen då..), och igår kissade han på vårt överkast som låg på golvet. Suck. Men så gott som rumsren i alla fall.
Skäller din hund på andra hundar? Nej, Frank skäller knappt aldrig. Han skäller till typ en gång när det ringer på dörren, men sedan piper han istället. Och när reklamen Linas Matkasse går på teven och de ringer på dörren, då skäller han och springer till vår dörr och blir SÅ besviken av att det inte är någon där.. Men som svar på frågan, nej han skäller inte på andra hundar. Men piper efter: ja.
Tigger din hund vid bordet? Han försöker men ger upp efter kanske 30 sekunder?
Kan hen sitt, ligg, vänta, stanna, loss, hopp osv? Sitt: ja, ligg: sådär (om man pekar), vänta: ja, stanna:ja, loss: njaeeee men vi tränar mer "tack, tack", hopp: nej. Annat han kan: give me five, Varsågod, Titta på mig, Puss, och nästan Rulla runt.
Är din hund stor? Han är ganska bultig.
Ska du ha en hund senare i ditt liv också? Gärna!
Kan din hund gå lös utan koppel? Han brukar få gå lös på kvällspromenaderna, men då utan störning av andra hundar. Då tror inte jag att Frank skulle stanna nämligen. Men går man tillräckligt sent får han vara lös. Däremot har han precis nyligen börjat bli lite könsmogen, han har lyft på benet mot stolpar/träd tre gånger (dock utan att kissa..), juckat och det märks att han drivs mer av goda lukter på marken. Så vi har varit lite mer försiktiga nu i veckan med att ha honom lös. Men han får vara lös minst en gång per promenad. Och i skogen/på ängar och så vidare.
Gillar din hund att hämta pinnar/bollar? Franks favoritlek.
Kan din hund simma? Har inte provat, däremot "simmade" han en gång när vi höll honom över vattnet, så jag tror säkert han kan det.
Hur ofta är du ute och går med din hund? Ute och går två längre promenader om dagen, men det blir ganska mycket rastningar däriemellan.
Har din hund haft en sjukdom nån gång? Ja.. Han har en knöl på hakan/halsen som varierar i storlek. Enligt veterinären är det ingen fara men han har gått på antibiotika för den två gånger utan att den försvunnit helt. Vi avvaktar nu och ser vad som händer men antagligen blir det operation. Han har också varit dålig i magen, förra veckan, men han äter skonkost nu och mår fint. Det behövdes ingen veterinär. En gång när vi hade haft honom i tre dagar fick han jätteont i magen så vi åkte i ilfart till Danderyds nattöppna veterinärstation. 1500 kronor kostade det för Frank att bajsa på veterinärens golv. Värt. ;)
Är du rädd för hundar? Nej, har aldrig varit. Har svårt att förstå att man kan vara det..
Är din hund aggresiv mot andra hundar? Nej absolut inte. Frank älskar andra hundar! Kanske lite för mycket..
Har du strypkoppel på din hund? Nej, skulle aldrig ha.
Har du någon gång köpt kläder till din hund? Japp. Två tröjor som aldrig användes. En har jag faktiskt sålt på Blocket! Men nu har jag ganska nyligen köpt ett vintertäcke till Frank då han fryser sådant om kvällarna och morgnarna.
Vilken är din favorit hundras? Fransk bulldogg såklart. Men skulle kanske kunna tänka mig en engelsk bulldogg också. Och typ en mastiff eller en Dogue de Bourdeaux.
Hur många hundar har du haft? Bara Frank.
Är du nöjd med din hund? Han är ju bara valp än, så jag hoppas ju att han blir lite bättre på saker och slutar upp med bitandet i fötterna (haha) men för att bara vara sex månader gammal är jag jättenöjd med Frank. Han är så duktig och grunden finns ju där som det sociala, icke-aggressiva och mysiga liksom. Det viktiga.
Är din hund van med andra djur, tex katt? Nej. Han har faktiskt aldrig fått hälsa på en katt, pga att jag inte vågar släppa fram honom till en annan katt. Men så fort vi ser en katt blir Frank skogstokig och piper piper piper och skakar av upphetsning/glädje.
Älskar du din hund? Mest av allt!
 
Lillfrallan cirka 9 veckor
 
Bebis <3
 
Nusse!
 
Här är han 5 veckor! Och bet en massa i min sko.. ;) och sprang runt och hade sig. Eller som vår uppfödare Christer sa: "Han är minst av dom alla, men äter lika mycket. Men han springer runt och busar mycket mer än alla andra". Jovars, klart vi fick ett busfrö.

Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin

5 kännetecken på att du spottat en valpägare

1. Mjukisbrallorna
 

En valpägare går i princip alltid runt med mjukisbyxor när hunden är i närheten. Anledning? Då kan man plocka upp en übergosig liten valp i famnen och gulligulla med hen utan att förstöra eller fläcka ner fina kläder. Dessutom kan valpen bita och dra hur mycket den vill i byxorna, de går ändå inte sönder! Och skulle de göra det så gör det ingenting! Mjukbraxerna är en hundägares bästa vän.
 
2. En accessoar i form av en dinglande bajspåse i handen
 

Att gå omkring med en bajspåse i ena handen är inga konstigheter för en hundägare. De plockar upp bajs sisådär 3-4 gånger om dagen. Svarta bajspåsar är det absolut vanligaste, men ibland chicar de till det och köper blå, rosa, gröna eller röda. Ibland kan de vara både rosa och med döskallar på. Hundägare har eller inget problem att prata om hur innehållet i påsen såg ut, luktade eller kändes.
 
3. Bebispratet
 

Hör du någon som går omkring och pratar bebisspråk? Titta ner, knäppisen har nästan alltid en hund vid sin sida. Meningar som "bra hjärtat, vad duktig du är", "oj oj oj, vilken stor bajskorv!" och "Men fryser du lilla vännen? Kom till matte/husse så ska jag värma dig. oj oj oj, lilla frysbebisen vad du är kall om öronen.." är frekvent använda.
 
4. De klassiska hökögonen
 

En nybliven valpägare skannar omgivningen noga för att det inte ska dyka upp några oväntade grejer som springande harar, aggressiva pudlar, hundrädda människor, elaka barn eller fräsande katter.
 
5. Utan smink och smycken och i "praktisk" frisyr
 

Att ha ansiktet fullt av foundation och ögonen av mascara är ingen bra idé när man har en liten valpbebis vars favoritsyssla är att slicka matte och husse rena i ansiktet. Dyra örhängen och ett fint halsband? Glöm det. Valpen kommer att sutta av dig örhängena innan du hinner protestera och halsbandet blir bara ytterliggare en rolig leksak. Och inte att förglömma: den praktiska frisyren är ett säkert kort på att du spottat en valpägare. För långt hår som hänger och dinglar, får absolut inte vara i fred från valpens nyfikna och sylvassa tänder.
 
En typisk valpägare. Kännetecken: urtvättad gamla tröja som matchas bäst med för stora mjukisbyxor, den praktiska frisyren, utan smink och utan smycken.
 
 
 
 
 

Vanliga missförstånd

Nu har vi varit stolta ägare av Frank i snart fyra månader. På dessa fyra månader hinner man med en hel del promenader när man har en hund som behöver ut och pinka i tid och otid. Vad jag inte visste innan vi skaffade hund var att väldigt många vill fram och hälsa, klappa, beundra, prata och rata. De flesta som kommer fram är underbara och inte alls dömande och kritiska (som många hundägare faktiskt kan vara. "Man ska inte..", "Man ska absolut.." och så vidare. Pekpinnar liksom.) men som fransk bulldogg-ägare har vi mött många fördomar.
 
FÖRDOMAR MOT DEN FRANSKA BULLDOGGEN
 

1. Det är ingen aktiv ras
 
FEL!
 
Franska bulldoggs är ingen överdrivet aktiv ras, som exempelvis en brukshund är, men faktum är att Frank (och de flesta andra friska frallor) kan hänga med på de flesta aktiviteter. Frank vill vara där vi är, vilket lika gärna kan vara i soffan (han är ganska lat) men när vi kommer ut kan han gå hur långt som helst utan att bli trött (när han var pytteliten valpis var vi dock försiktiga med långa promenader, eller det gick liksom inte, allt annat var mer intressant än att gå.)
 
Frank älskar att lufsa fram i skogen, eller att springa på vidsträckta ängar. Han älskar att spela fotboll och att springa efter fåglar.
 
Något jag inte skulle ta med Frank på är cykelturer där han springer bredvid, men det skulle jag å andra sidan inte våga med någon hund.
 
2. Franska bulldoggar kan inte simma
 

FEL!
 

Frank har än så länge inte vågat sig ut på så pass djupt vatten att han har simmat, däremot "simmar" han i luften när vi håller honom över vatten och jag är övertygad om att han kan simma även i vatten. Vår uppfödare lät alltid sina hundar simma och de klarade det galant. Även andra fralla-ägare vi har träffat säger att deras hundar kan simma.
 
3. Frallor är en väldigt sjuk ras
 

FEL!
 

Frallor har inte mer rassjukdomar än någon annan ras. Givetvis finns det rassjukdomar, som problem med ryggen och andningsvårigheter (som klassas som franska bulldoggens rassjukdomar) men de flesta hundar har en specifik sjukdom som verkar drabba just den hundrasen oftare, till exempel så drabbas en del collies av en ögonsjukdom, schäfrar av medfödda hjärtfel och labradorer kan drabbas av höftledsdysplasi.
 
Alla hundar kan bli sjuka, men av någon anledning av den franska bulldoggen fått ryktet om sig att vara "extra sjuk". Vilket inte stämmer. Däremot bör man, som med vilket hundköp som helst, vara noga med vem man köper hunden av och hur hunden har avlats (finns det ärftliga sjukdomar i släkten?)
 
4. Franska bulldoggs har problem med andningen
 

FEL!
 

Förra veckan på djurakuten var det en fransk bulldogg som var med och fick opereras på grund av att han hade svårt att andas. Det konstaterades att han hade en så kallad mjuk gom. Efter en operation kan man åtgärda detta.
 
Andningssvårigheter hos frallor finns, men de flesta frallor vi har träffat har kunnat andas perfekt trots lek och aktivitet. Så även Frank och alla hundar vår uppfödare hade.
 
Däremot bör man, åter igen, tänka på uppfödare. En seriös uppfödare ska inte avla på frallor med för kort nos, andningssvårigheter, knäfel, hjärtproblem etcetera etcetera och det görs åtskilliga kontroller på detta. Det är däremot ingen garanti, men för oss är det viktigt att ha en fransk bulldog med stamtavla, för att minimera riskerna.
 
Men nej, Frank andas som vilken annan hund som helst. Han har lite mer problem en varm sommardag, precis som andra hundar har. Men aktiviteter klarar han av och likaså lek med andra hundar.
 
5. Frallor kan inte födas på naturlig väg, utan tiken måste snittas.
 

FEL!
 

Att tiken måste snittas händer givetvis, precis som komplikationer kan uppstå vid en människofödsel. Men enligt SKK får en fransk bulldogg-tik som snittats mer än två gånger inte avlas på längre. Och att avla på en fransk bulldogg-tik efter det första snittet ska ha särskilda orsaker.
 
Frank föddes av sin mamma på naturlig väg, och ingen av de kullar vår uppfödare har haft har behövts snittats. Köper man sin fralla utan stamtavla bör man kanske inte fortsätta avel på den hunden, för utan stamtavla kallas hunden för blandras, och klassificeras därefter. Du har inga garantier att hunden du köper är en fransk bulldogg 100 procent om du inte har en stamtavla.
 
Gynna därför inte oseriös avel, för den franska bulldoggen är en av de hundraser som ökar mest som smuggelhundar. Kontrollera därför uppfödaren noggrant, så får du med större sannolikhet en frisk och trevlig hund där allt har gått rätt till!
 
Jag, som kan bli så irriterad på alla fördomar om frallor som cirkulerar därute. Argh.
 
Men är så här glad över att många fördomar inte stämmer.
 
För vi har världens finaste hund!

Snart sex månader

 
 
Tänk att den här lille snart fyller sex månader!! På onsdag smäller det!

Lista.

Lista från Johanna. 
 
Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Om jag hade skapat mig själv på the Sims hade jag haft egenskaperna Familjeinriktad, Bokmal och Vänlig.
Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: Utgår ifrån The Sims: Soffpotatis, Barnslig (fast det är ändå en av mina bästa egenskaper, ibland) och Överkänslig.
Vad är du rädd för: Inget och allt. Just nu är jag mest rädd över saker som kan hända Frank, och min lillebror Adrian. De tre är det mest värdefulla jag har. Skulle något hända någon annan i mitt liv skulle det så klart vara förödande men mitt fokus ligger på de jag nämnde. De är så små och oförstörda.
Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Att jag trots ogillande blickar och kommentarer gör saker jag vill göra. Exempelvis: flyttar till Stockholm, köper lägenhet och kanske framför allt köper hund. Det bästa beslut jag (vi) någonsin tagit.
Det roligaste jobbet du haft/har: Haha tragiskt nog är det än så länge Ica. Men praktiken på lokaltidningen Vi i Väsby / Vi i Sollentuna var riktigt roligt + såklart tiden på Egoboost Magazine. Det har ju liksom med journalistik att göra. Men mitt drömjobb är nog inte riktigt journalist. Vi får se vad framtiden har att ge.
Har du körkort och egen bil: Har körkört sedan tre år tillbaka (tog det på min 18-årsdag!) och vi funderar på att skaffa bil framöver. Kanske i vår. Skulle underlätta vardagen med hund något oerhört.
När skrattade du senast: När Frank clownade sig.
Vem åt du mat med sist: Hmm. Jo, men lunch igår åt jag med Frida och Dina. Matlåda med hemmagjorda köttbullar (skulle aldrig äta köpta..) och mitt godaste potatismos och karl-johan-svampsås. Mums.
Vad var du rädd för när du var liten: Att mamma skulle dö för att hon rökte, att mitt marsvin Indiana skulle dö, och typ att mina syskon skulle dö. Hade faktiskt ett syskon som dog, det var en sorglig period i mitt liv även om jag nu när jag tänker tillbaka inte berättade särskilt mycket om det. Men just det faktum att bebisen hade BF dagen innan min födelsedag gjorde att det kändes extra stort, minns jag. Men hade bebisen inte dött hade inte Adrian funnits, så jag är väldigt tacksam ändå såklart. Ett finare syskon än Adrian går inte att få.
Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Först mekaniker, sedan veterinär, sedan författare och journalist.
Värsta smärtan du råkat ut för: När alla djur jag har känt har dött som Max men framför allt mitt egna marsvin Indiana. Jag är ganska skonad för dödsfall faktiskt, därför gör nog Indianas död fortfarande ont.
Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: När Adrian föddes! Att vi alltid har umgåtts mycket i familjen, min familj har varit mina bästa vänner.
Någon du ser upp till: Har inte haft några förebilder riktigt, åtminstone inte kända förebilder. Ser upp till min far som är väldigt principfast och i princip aldrig på 25 år har sjukanmält sig, alltid är öppen för nya infallsvinklar och förslag och känns väldigt trygg. Ser upp till min mamma som var hemma mycket när vi var små och gjorde att jag slapp spendera all min tid på dagis/fritids, alltid varit rolig att umgås med och som alltid slår nya rekord i vattenrutschbanan på äventyrsbaden och som alltid lyssnar och förstår. Ser upp till min farmor som aldrig är arg eller sur utan bara glad och älskande. Ser upp till Marcus, som alltid låter mig vara den jag är och som trots att jag surar och gnäller alltid tycker om mig, alltid har tid med lite oseriöst bus/bråk och som jag kan berätta allt för. Som är min bästa vän.
Vad finns alltid i din handväska: Bajspåsar och en vattenflaska.
Antal gånger du varit utomlands: Mindre än tio gånger åtminstone. Spanien ett antal gånger (har/har haft kusiner där) , Frankrike, Italien, Kos, Polen, Tallin, London.
Vilken plats var finast: Italien med Marcus. Kanske just för att vi var så himla nykära och staden var helt fantastisk.
Har du piercing eller tatuering: Har aldrig haft och kommer aldrig att skaffa.


Antingen-eller-frågor...
Storstad eller landet: Landet! Alltid!
Hamburgare eller pizza: Hamburgare. Egengjorda (såklart) med rostade bröd och guacamole. Mums.
Bok eller film:
Förr: bok. Nu: Film, eller serier. Hatar när filmer tar slut.
Vin eller öl: Öl
Charter- eller skidsemester: Hmm, någonstans mittimellan. Är inte jätteförtjust i charter, har bara åkt skidor en gång. Men hellre sol än snö helt klart.
Glass eller godis: Glass! Älskar glass (dock inte Ben & Jerrys, typ världens mest överskattade glass..)
Varm eller kall oboy: Kall oboy. Hatar varm.
Förfest eller efterfest: Stannar aldrig ute tillräckligt länge för efterfest så förfest. Helt klart.
Sverige eller utlandet: Jag älskar Sverige. Behöver inte lämna landet för semester.
Flyg eller tåg: Tåg, avskyr att flyga.

3 saker jag gör varje dag...
Plockar upp hundskit
Pussar på Frank
Går promenader

3 saker jag helst dricker...

Vatten
Rabarbersaft
Kaffe

3 saker jag helst äter...
 
Husmanskost
Potatis!
Keso såklart
 

På väg till dagmatte

För en timme sedan var Frank och jag på väg till dagmatte. Nu sitter jag på pendeltåget på väg till skolan och seminarium.

bucketlist?

Något jag är glad över
 
Att vi idag skriver på kontraktet för vår alldeles egna bostadsrätt! Vi bor i den redan nu (andrahand) men nu har vi alltså köpt den av vår hyresvärd Marie (en väldans bra hyresvärd!). Och den 3 oktober är det "inflytt", det vill säga alla hennes grejer ska ut (vi har dock köpt soffan, tvn och sängen) och våra grejer ska in!!! Vi planerar tapetsering och jag har tagit upp min stringhylla som ska upp på vägen ÖGONABÖJ. Hyllor i köket ska upp, vi får ett förråd så alla våra onödiga prylar som vinterjackor, resväskor, gammal kurslitteratur, sommarskor med mera med mera slipper trängas i lägenheten! Mitt horn ska upp, vi ska köpa bokhyllor, tvbänk, större säng (som småningom), tavlor ska spikas upp på väggen, hatthyllan ska bytas, mattor ska köpas, min nyinköpta sänglampa (kuben!) ska monteras etcetera etcetera. Sa jag att jag längtar?!! Att jag gör!!
 
 
Såhär såg det ut första kvällen i denna lägenhet. Nu har vi köpt den, känns för jäkla bra!

Såhär såg det ut någon månad efter.

Så här såg det ut i våras
 
Något jag längtar efter

Se ovan!
 
Något jag oroar mig över

Frank har haft diarre i helgen, men det har blivit lite bättre efter skonkost (fisk och ris) samt en medicin som heter Pro-Kolin. Det är dock inte helt bra. Detta oroar mig (som allt som inte är som det ska på Frank).
 
Frank leker med en annan fralla i Västervik
 
Något jag gör just nu

Just nu kokar jag ris och fisk till Frank. Att skippa torrfodret vid lös avföring ska tydligen vara bra.
 
Något jag irriterar mig på

Som vanligt irriterar jag mig på människor som inte förstår feminism och ordet hen. Att hen ska provocera folk så fruktansvärt, det har jag svårt att förstå. Jag tycker att det är ett oerhört praktiskt ord och använder det så ofta jag behöver i text. Jag använder det inte särskilt mycket i tal, men jag ska bli bättre på det. Ett nytt ord behöver vänjas in i det svenska språket och då tycker jag att det är väldigt fel att stora tidningar som DN ska förbjuda ordet. Vad tjänar ett förbud? Omodernt är vad det är..
 
Något jag avundas

Människor som har ett extrajobb! Jag letar för tillfället, kanske något slött, och vill verkligen jobba extra. Främst för pengarna såklart.
 
Något jag väntar på
 
Kort sikt: att riset ska bli kallna så Frank kan få sin mat. Lång sikt: Bebisar, hus, bo på landet och en massa djur. Gärna hästar, getter, höns, kaniner och hundar.
 
 
Något jag tampas med

Lite larvligt kanske, men just nu: att Frank har fått för sig att han vill gå upp på tvbordet. Egentligen finns det INGET av intresse där, några ljus och en fjärrkontroll. Men Frank ska upp dit till VARJE pris. Försöker få honom att undvika det. Det är inte särskilt bra när vi ensamtränar Frank! Vi vill inte gärna komma hem till ett fördärvat hem.. haha. Men å andra sidan skyndar vi långsamt när det gäller ensamhetsträning. Vår valp ska bli en trygg valp och då tycker jag att man bör vara försiktig. Förvisso kan det skilja sig åt från individe till individ, men en hund är en flockmedlem och tycker att det är jobbigt att vara ifrån sin flock. Om man då har tvingat hunden att bli lämnad ensam för tidigt kan det sätta spår senare. Det längsta vi har lämnat Frank är en halvtimme, men nu är han väldigt trygg med att bli lämnad ensam. Det var han inte när han var fyra-fem månader. Då pep han när vi gick. Förvisso sov han när vi kom tillbaka (kanske tio minuter senare) men han blev överlycklig och släppte oss inte med blicken sedan. Nu när vi lämnar honom för en stund i tvättstugan kanske, då tittar han knappt på oss när vi går, piper inte när vi stänger dörren och hälsar inte överdrivet när vi kommer. Lilla killen har blivit stor, men jag är glad att vi har skyndat långsamt.
 
Något jag vill göra

Idag: spela sims, hehe. I framtiden: ha eget företag/vara frilans, kunna bestämma arbetstider själv och kunna ha med Frank på jobbet.
 
Såhär kan man se ut en vinterdag om man har tights som åker ner och någon med systemkamera råkar stå redo bakom (Marcus!).
 
 
/Felicia
 
 

i skrivande stund...

 
... har vi lördagsmys i soffan (och Frank är svår att se för han är svart, men jag lovar, han ligger där i mellan oss! )

Stora dagisbarnet

I måndags började jag i skolan (journalistik med samhällsstudier på Södertörns Högskola i Flemingsberg). Andra terminen och därmed Sociologi A. Än så länge känns det roligt och det är för det mesta bara två-tre dagar i veckan två-tre timmar per gång. Men det absolut värsta med att gå i skolan är att jag inte längre kan vara med Frank 24/7. Vi hämtade Frank den 2 juni och förutom ett seminarie, en fest, någon timme i någon klädaffär, handlandes i mataffärer, tvättstugan och stranden en dag har jag varit med Frank nästan HELA tiden. Onyttigt? Javisst, separationsångesten jag har nu är inte måttlig. Men jag skaffade inte vovve för att lämna bort honom för onödiga saker (ja, typ fest, resor, utemiddagar etc och ja, givetvis tänker jag göra allt det där ändå, i MÅTTLIGA mängder..). Men skolan är inte onödig. Skolan är viktig och jag utbildar mig för att kunna vara med Frank 24/7 i framtiden (SANT, förhoppningsvis kan han hänga med på jobbet som journalist), kunna köpa större lägenhet/hus, bo vart jag vill, tjäna pengar, ha tid med massor med bebisar, gifta mig och leva lyckliga i alla mina dagar. Ja, allt det där.
 
Det i sin tur leder till att vi har varit tvungna att hitta en dagmatte till Frank. En dagmatte som känns 100 procent rätt. Vi fann till slut två underbara dagmattar som tidigare haft ett hunddagis. De tar väl hand om Frank, han älskar att gå dit och har hittat en bästis i valpen Konrad. Allt gott. Slutet gott. (förutom att matte har FRUKTANSVÄRD separationsångest..)
 
/Felicia
 
 
 
 

Photobooth Frank ca 10 veckor - idag

 
 
RSS 2.0