Borta bra men hemma bäst!

Nu har jag och Frank varit i hemstaden Vimmerby i hela tio dagar. Macke kom tre dagar efter oss. Vi har haft en supermysig jul med våra familjer, men nu längtar jag hem som tusan. Så imorgon klockan 11 åker vi hemåt Stockholm igen, längtar som en tok! Borta bra, men hemma bäst!.
 
När vi kommer upp ska helgens loppisfynd packas upp, och alla julklappar såklart. Fick så sjukt fina saker i år.
 
 • Två mattallrikar, två assietter, två koppar och två skålar från Rörstrands serie Mon Amie.
 • Lite muminprylar <3
 • The Sims 3 Övernaturligt (!!!)
 • Bra massagegrejer
 • Eltandborste
 • vantar, spegel, porslinstomte med mera med mera.
 
 
 
 
Mon amie-porslinpå bilden  (bland annat)
 
Macke fick även lite bra ha-saker till hemmet, bland annat en ny kaffebryggare (äntligen) och sängkläder.
 
Sedan har vi ju även shoppat järnet second hand under ledigheten.
 
 • Ett nytt matbord från Perstorp.
 • En stringhylla till köket.
 • Lite nytt porslin
 • En emaljkanna
 • En stor glasflaska
 • Gamla skolböcker
 • En kappa
 • En Erik Kold-burk
 • En vas
 • etc etc.
Som sagt, mycket fyndat!

Stor glasflaska, som det ska i en ljusslinga i, samt emaljkannan. Fina fynd!
 
Kappan från Erikshjälpen. 129 riksdaler.
 
 

Source: stadshem.se via Felicia on Pinterest

 
 
 
Ett sådant här bord köpte vi, ungefär. Fast det vi köpte är klaff på ena sidan. Pris? 350 kronor. Som hittat!
 
 
 
 

Source: modernfindings.tumblr.com via Felicia on Pinterest

 
 
 
Vi hittade också en stringhylla, två hyllplan med svarta sidor. Lite dyrare dock, 575 kronor.
 
 

Source: Uploaded by user via Felicia on Pinterest

 
 
 
En liten Erik Kold burk fick följa med hem till vår samling.

Stubborn frenchie tricks

Från pinterest.

God Jul och Gott Nytt År!

Fem saker ni kanske inte visste om mig

 • Jag älskar övernaturliga fenomen. Så pass mycket att jag valde att skriva mitt projektarbete i trean på gymnasiet om Loch Ness-sjöodjuret. Tror arbetet handlade på uppemot 50 sidor. Jag tänker också dra med Macke till Inverness i Skottland nära Loch Ness på vår framtida smekmånad (om inte resan inträffar tidigare). Det är min absoluta drömresa.
 • Jag är feminist. Hatar orättvisor och har lite svårt för människor som inte väljer att kalla sig feminister.
 • Mord faschinerar mig (trots att det självklart är vidrigt). Jag plöjer böcker om det, tittar och lyssnar på dokumentärer och läste till och med 30 hp i kriminologi.
 • Jag har vunnit ett klubbmästerskap i fiske en gång. (förvisso var vi bara två tävlande i min grupp.. men ändå!)
 • Jag har haft en marsvin som hette Indiana. Hon levde i nästan åtta år. Nu när jag har haft den äran att lära känna Frank också, kan jag säga att det finns massvis med likheter mellan Frank och Indiana. Faktiskt.
Från förra nyår då jag var rödhårig.
 

Sova borta

Jag, Marcus och Frank bor bara i en etta (dock välplanerad). Frank sover för det mesta i vår säng eller i soffan. När husse går upp vid sex-tiden vaknar inte ens Frank förrän husse säger Hej då! en timme senare. Då pips det lite vid dörren och sedan är det hopp upp i sängen hos matte igen. Praktiskt och mysigt!

Julen ska firas hemma i Småland och många nätter sover vi hemma hos min mamma och pappa. Vi har gästrummet på övervåningen till vårt förfogande. När Frank var liten plutt sov han alltid med oss i rummet när vi hälsade på. Men de senaste gångerna har han bara börjat pipa vid dörren och vill istället sova i soffan eller i någon av fåtöljerna på nedervåningen framför braskaminen.

Det gör väl inget, eller? Nä, men matte har kontrollbehov! Och nu hör jag inte om han vaknar, är kissnödig eller hyssar sig med något (typ tar vedträn, eller skor eller naggar på någon god kant..) Att jag nu dessutom åkte hem två dagar innan familjen har semester gör att pappa kommer gå upp klockan 5 imorgon.. Och sedan går resterande familjemedlemmar upp, vilket gör att Frank förmodligen kommer röja redan tidigt på morgonen. Vi får se hur det går helt enkelt!

Släppte ut honom från rummet för en stund sedan, hörde en massa tassande, fick gå ner och natta lillgossen. Nu är det tyst, håll tummarna.

Hur sköter ni sovrutinerna med vovven/valpen borta?

En intressant film för oss med trubbnosar

 

Frallan med svans

 
Ända sedan Frank var liten bäbis har vi fått kommentarer om hans svans. Han har faktiskt en liten svans (se bilderna). När vi hälsade på vår uppfödare för första gången när Frank och hans kullsyskon var fem veckor gamla hade vi tusen frågor att ställa. En av de frågorna handlade just om svansen. Vi såg att de små hade lite längre svans än vad andra frallor som vi hade sett har. Vi fick då svaret att uppfödare försöker få en något längre svans på sina frallor i avel. Anledningen är att ryggproblemen hos franska bulldogs minskar, eftersom de får en extra kota.
 
För några månader sedan träffade vi av en slump på en uppfödare av frallor på en loppis i Vällingby. Hon var väldigt förtjust över tanken att Frank hade svans och berättade att uppfödare i Sverige försöker få frallor att få en längre svans, just på grund av ryggproblemen.
 
Det kan också vara så att en fralla har lättare att kommunicera med andra hundar om de har en liten svans. Jag har ingen erfarenhet av frallor med väldigt liten svans, men Franks lilla stump viftas runt hejvilt.
 
Hur som helst, så är hans lilla svans oerhört gullig och i västerort är han känd som "frallan med svans". (Vi har hört flera gånger på promenader "titta där är frallan med svans!". Och då har Frank bara en väldigt liiiiten svans.. det hade väl varit snäppet mer spektakulärt om han faktiskt hade haft en lång svans kan man tycka.)
 
 

Operationen

Ni kanske undrar hur det har gått med Franks operation?
 
I måndags togs stygnen och dränet äntligen bort. Vi blev lite oroliga i fredags då en stor knöl uppenbarade sig där den gamla satt, men den minskade i helgen och idag är den nästan helt borta. Veterinären sa att det var serom och ärrvävnad som kan ta upp till ett halvår på sig innan det försvinner, så vi får hoppas på det. Det är fortfarande ett litet sår kvar där dränet satt som "läcker" lite sårvätska och blöder lite ibland. Men Frank mår toppenbra och snart är det jullov! Jag stannar nog hemma fram till julen, om jag inte går på en lektion nästa vecka, vi får se. Beror lite på hur såret läker.
 
Men det är hur som helst superskönt att knölen ÄNTLIGEN är borta (den uppkom den 16 juni) och förhoppningsvis slipper vi alla besök hos veterinären.
 

Sagan om hur Frank-Olov fick sitt namn

 
 
På mellanstadiet någongång fick jag en hundbok av min mormor. I den hittade jag den finaste hunden jag någonsin sett. En fransk bulldogg. Öronen var enorma och egenskaperna verkade vara perfekta. Hunden passade i stan, minns jag att det stod. Jag ville redan då bort från Vimmerby så en stadshund skulle passa mig perfekt.
 
Drömmen om en fransk bulldogg levde kvar, men jag visste att jag aldrig skulle få en hund så länge jag bodde hemma. Min mamma är nämligen allergisk. Åren gick och någon gång dök namnet Frank upp. Jag vet inte riktigt när och hur jag kom på det, men plötsligt var drömmen om Frank mer levande. Någon dag skulle en svart fralla vid namn Frank få flytta hem till mig.
 
År 2010 tog jag studenten och sommaren därefter träffade jag Marcus. Årskiftet 2010/2011 blev vi ett par och hösten 2011 flyttade vi ihop i Stockholm. Jag började smått föra över min dröm om en egen hund på Macke och snart drömde vi båda två om en fralla vid namn Frank. Det var aldrig något tal om att vi skulle skaffa hund, nä vi skulle skaffa en fralla som skulle heta Frank. Inget annat skulle duga.
 
Vi började läsa böcker, researcha och stanna alla med frallor vi såg utomhus. Överallt fick vi bara positiva erfarenheter, frallor är ju fantastiska!
Våren kom och jag började ha en mer intensiv kontakt med uppfödare. Jag mejlade runt, etablerade kontakt och frågade om kullar. Vi fick ett ja från en kennel vars tik skulle föda snart. Blev det fem valpar skulle en bli vår. Det blev fem valpar, men en hane dog och vår dröm om Frank krossades..
 
En dag spontanmejlade jag en kennel i Alingsås. Jag fick svaret att en kull är väntad som kommer bli leveransklar i mitten av sommaren. Jag hade tänkt mig början på sommaren, men väntelistorna brukar vara långa. Dagen efter fick jag ett mejl till där det stod att han hade fått återbud på en brindle hane i en kull som skulle bli leveransklara i slutet av maj. Jag skrek rakt ut och ropade till Macke: Frank är redan född!. Dagen efter ringde jag upp och i början på maj styrde vi kosan mot Alingsås för att titta på vår guldklimp. Frank tingades och i bilen hem skrattade vi konstant. Vad hade vi gjort??!
 
Vi var nervösa över att berätta om Frank för våra föräldrar. Vi visste att det skulle bli lite gruff, som det så många gånger blir när det talas om att skaffa valp. "Vet ni vad ni ger er in på?", "Ni kommer aldrig att kunna resa" och så vidare. Våra föräldrar tog det bra, tack och lov. Men min pappa hade ett litet "krav" (på skoj).
 
Min far heter Jan-Olov. Hans mamma (min farmor) tänkte döpa pappa till Jan. Men pappas farmor (eller om det var mormor) ville gärna att han skulle heta Olov. Då kompromissade farmor och gav pappa namnet Jan-Olov. När pappa fick veta att han skulle bli "hundmorfar" sa han "det är okej, men då ska hunden heta Olov!". Och då skämtdöpte vi Frank till Frank-Olov. Ibland uttalas hans namn som Frankolov (lite ryskt). I dagligt tal kallar vi Frank-Olov för Frank, precis som vi kallar pappa för Janne, men när Frank är dum får han heta Frank-Olov Gustafsson Lundberg.
 
I sin stamtavla heter han Matador.
 

Andra advent

Hur och med vilka kommer du att fira jul i år?
 
Vi gör som vi alltid har gjort. Grötfrukost hos farmor och farfar med kusinerna på pappas sida. Sedan hem och fira med familjen och sedan på kvällen kommer mormor och morfar, mina morbröder och min enda kusin på mammas sida. Nytt för i år är att Marcus ska fira med oss, och Frank såklart, kommer bli den bästa julen någonsin. Juldagen firas med Mackes familj i Linköping.
Hos farmor och farfar.
 
Morfar och lillkusin Isabella.
 
 
Vad önskar du dig i julklapp?

Jag önskar mig lite retro inredningsprylar och ett par mörkblåa dr Martens. Svenskt porslin går också alltid hem, i år önskar jag mig Rörstrands mon amie!
Svenskt porslin: Agneta, Dorothy och under Agneta ligger Pyro!
Förra årets julklappar.
 
Vilken är den bästa jullåten?

Jag älskar ju Julen är här med Tommy Körberg. Men en live-version av Fairytale of New York med Håkan Hellström och Plura är min absoluta favvo.
 
Vilken är den bästa julfilmen?

Love Actually.
 
Vad ska du ha på dig på julafton?

I år ska jag bära en klänning som jag har fyndat på en loppis i Järfälla. Den är svart med långa armar i spets och en vippig kjol.
Förra årets outfit.
Vad är det bästa på julbordet?

Mini-kroppkakorna!
 
Minikroppkakor och prinskorv.
Hur julpyntar du?

Jag vill gärna ha så mycket som möjligt. Sörjer lite att vi inte får plats med en gran här hemma.. Men jag gillar blommor, och arrangemang med kottar, mossa osv. Alla små jultomtar här hemma är second hand-fyndade och givetvis åker Mackes farmors julbonad upp på väggen.
 
Vad ger du bort i julklapp?

Jag har faktiskt nästan handlat färdigt mina julklappar. I år har jag beställt ALLT från nätet, supersmidigt. Men det jag ger bort i år är en blandning av diy (doityourself), designprylar, traderafyndat och välgörenhet. Till de som redan har saker i överflöd brukar jag alltid ge något till välgörenhet. Tidigare har jag gett getter från unicef. I år har jag valt att köpa klappar från Stadsmissionen. Ett tips!
 
Vad är det bästa med julen?

Att få åka hem till Småland och fira läänge med familjen.
 
Bästa julgodiset?

Rocky Road!
 
Rocky Road. Typ den bästa uppfinningen ever.
 
 

Dränage

Idag åkte vi in till djursjukhuset igen då tomrummet efter Franks knöl, som togs bort förra fredagen, hade fyllts med sårvätska. Frank sövdes och dränage sattes in. Lillplutten, när ska du bli frisk? ❤

Tonåringen

Nu är det bara tre dagar kvar tills stygnen ska tas bort. Såret ser riktigt bra ut idag, däremot blev vi lite oroliga igår. Det var väldigt rött och lite skorpor på. Men efter ett lugnande samtal från mamma lugnade vi ner oss och och avvaktade tills idag. Och se där, idag var såret i perfekt skick!

Men i och med att han bara har ordinerats korta koppelpromenader, inget springa lös och busa och ingen hundlek med bästisfrallan Bosse, är han så understimulerad. Vi har försökt med all möjlig inomhusstimulering, men det är helt enkelt inte nog.

Detta har också lett till ökat trots. Hundar kommer in i tonåren när de är cirka 6-7 månader och där har Frank verkligen hamnat. Ibland är han världens underbaraste, supergosig och lydig och snäll men ibland blir han extremt trotsig, tycker att husse och matte är sååå störiga och riktigt sur. Det går ju inte bli allt för arg på honom, han är ganska söt som sur, men ibland går det oss på nerverna. Några tips på hur man ska göra? Tillrättavisa i det uppdaterade trotsiga läget/valprycket fungerar inte, då blir han bara triggad. Det bästa är just nu att ignorera men man känner sig som en dålig och "loj" hundägare när man exempelvis är hemma hos andra eller har gäster.. Svårt det dära.

Nu är det dags för tomtegröt!

RSS 2.0