Frank Olov Gustafsson Lundberg

 
Lista tjuvad från Fredrika.
 
Vad heter din hund? Frank Olov Gustafsson Lundberg (Olov efter min far som heter Jan-Olov, haha!)
Vad har du för ras? En fransk bulldogg
Hur mycket väger din hund? 9 kg än så länge, men så är han ju bara sex månader.
Vilken kennel kommer din hund ifrån? Kennel Candy Station i Alingsås. Åkte en bit, men det var så värt det!
Har hunden en bra stamtavla? Japp, en jättefin stamtavla. Dock har vi inte ställt ut honom, och vet inte heller om vi tänker göra det. Sedan kan det bli så att han blir av med kulorna så den där stamtavlan har vi inte mycket för sen.. Men vi är fortfarande kluvna om vi ska göra det. Å ena sidan är det schysst för hunden att slippa gå omkring och tråna efter tikar hela tiden, och man kanske slipper jobbiga beteenden som kan uppstå, men å ena sidan vill jag ha fler frallor och det vore såklart extra roligt (och billigt) om det var Franks valp!
Hur lång tid tog det innan din hund blev rumsren? Vi har räknat honom som rumsren sedan cirka en månad tillbaka. Däremot har han kissat inne ett par gånger hos dagmatte, bajsat inne hos svärmor/svärfar (dock var han dålig i magen då..), och igår kissade han på vårt överkast som låg på golvet. Suck. Men så gott som rumsren i alla fall.
Skäller din hund på andra hundar? Nej, Frank skäller knappt aldrig. Han skäller till typ en gång när det ringer på dörren, men sedan piper han istället. Och när reklamen Linas Matkasse går på teven och de ringer på dörren, då skäller han och springer till vår dörr och blir SÅ besviken av att det inte är någon där.. Men som svar på frågan, nej han skäller inte på andra hundar. Men piper efter: ja.
Tigger din hund vid bordet? Han försöker men ger upp efter kanske 30 sekunder?
Kan hen sitt, ligg, vänta, stanna, loss, hopp osv? Sitt: ja, ligg: sådär (om man pekar), vänta: ja, stanna:ja, loss: njaeeee men vi tränar mer "tack, tack", hopp: nej. Annat han kan: give me five, Varsågod, Titta på mig, Puss, och nästan Rulla runt.
Är din hund stor? Han är ganska bultig.
Ska du ha en hund senare i ditt liv också? Gärna!
Kan din hund gå lös utan koppel? Han brukar få gå lös på kvällspromenaderna, men då utan störning av andra hundar. Då tror inte jag att Frank skulle stanna nämligen. Men går man tillräckligt sent får han vara lös. Däremot har han precis nyligen börjat bli lite könsmogen, han har lyft på benet mot stolpar/träd tre gånger (dock utan att kissa..), juckat och det märks att han drivs mer av goda lukter på marken. Så vi har varit lite mer försiktiga nu i veckan med att ha honom lös. Men han får vara lös minst en gång per promenad. Och i skogen/på ängar och så vidare.
Gillar din hund att hämta pinnar/bollar? Franks favoritlek.
Kan din hund simma? Har inte provat, däremot "simmade" han en gång när vi höll honom över vattnet, så jag tror säkert han kan det.
Hur ofta är du ute och går med din hund? Ute och går två längre promenader om dagen, men det blir ganska mycket rastningar däriemellan.
Har din hund haft en sjukdom nån gång? Ja.. Han har en knöl på hakan/halsen som varierar i storlek. Enligt veterinären är det ingen fara men han har gått på antibiotika för den två gånger utan att den försvunnit helt. Vi avvaktar nu och ser vad som händer men antagligen blir det operation. Han har också varit dålig i magen, förra veckan, men han äter skonkost nu och mår fint. Det behövdes ingen veterinär. En gång när vi hade haft honom i tre dagar fick han jätteont i magen så vi åkte i ilfart till Danderyds nattöppna veterinärstation. 1500 kronor kostade det för Frank att bajsa på veterinärens golv. Värt. ;)
Är du rädd för hundar? Nej, har aldrig varit. Har svårt att förstå att man kan vara det..
Är din hund aggresiv mot andra hundar? Nej absolut inte. Frank älskar andra hundar! Kanske lite för mycket..
Har du strypkoppel på din hund? Nej, skulle aldrig ha.
Har du någon gång köpt kläder till din hund? Japp. Två tröjor som aldrig användes. En har jag faktiskt sålt på Blocket! Men nu har jag ganska nyligen köpt ett vintertäcke till Frank då han fryser sådant om kvällarna och morgnarna.
Vilken är din favorit hundras? Fransk bulldogg såklart. Men skulle kanske kunna tänka mig en engelsk bulldogg också. Och typ en mastiff eller en Dogue de Bourdeaux.
Hur många hundar har du haft? Bara Frank.
Är du nöjd med din hund? Han är ju bara valp än, så jag hoppas ju att han blir lite bättre på saker och slutar upp med bitandet i fötterna (haha) men för att bara vara sex månader gammal är jag jättenöjd med Frank. Han är så duktig och grunden finns ju där som det sociala, icke-aggressiva och mysiga liksom. Det viktiga.
Är din hund van med andra djur, tex katt? Nej. Han har faktiskt aldrig fått hälsa på en katt, pga att jag inte vågar släppa fram honom till en annan katt. Men så fort vi ser en katt blir Frank skogstokig och piper piper piper och skakar av upphetsning/glädje.
Älskar du din hund? Mest av allt!
 
Lillfrallan cirka 9 veckor
 
Bebis <3
 
Nusse!
 
Här är han 5 veckor! Och bet en massa i min sko.. ;) och sprang runt och hade sig. Eller som vår uppfödare Christer sa: "Han är minst av dom alla, men äter lika mycket. Men han springer runt och busar mycket mer än alla andra". Jovars, klart vi fick ett busfrö.


Kommentarer
Fredrika

Så fin han är din Frank:)

2012-09-25 @ 20:57:44
Anneli

Söt hund du har!

sv: tack för tipset om platser i Vällingby där hundar är välkomna.

Svar: Tack och varsågod!
Frank Olov Gustafsson Lundberg

2012-09-27 @ 15:13:55
URL: http://hundisthlm.blogg.se
Vicky

åh gud så fin!

Svar: Tack! :) Han är underbar!
Frank Olov Gustafsson Lundberg

2012-09-27 @ 15:24:24
URL: http://vickys.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0