5 kännetecken på att du spottat en valpägare

1. Mjukisbrallorna
 

En valpägare går i princip alltid runt med mjukisbyxor när hunden är i närheten. Anledning? Då kan man plocka upp en übergosig liten valp i famnen och gulligulla med hen utan att förstöra eller fläcka ner fina kläder. Dessutom kan valpen bita och dra hur mycket den vill i byxorna, de går ändå inte sönder! Och skulle de göra det så gör det ingenting! Mjukbraxerna är en hundägares bästa vän.
 
2. En accessoar i form av en dinglande bajspåse i handen
 

Att gå omkring med en bajspåse i ena handen är inga konstigheter för en hundägare. De plockar upp bajs sisådär 3-4 gånger om dagen. Svarta bajspåsar är det absolut vanligaste, men ibland chicar de till det och köper blå, rosa, gröna eller röda. Ibland kan de vara både rosa och med döskallar på. Hundägare har eller inget problem att prata om hur innehållet i påsen såg ut, luktade eller kändes.
 
3. Bebispratet
 

Hör du någon som går omkring och pratar bebisspråk? Titta ner, knäppisen har nästan alltid en hund vid sin sida. Meningar som "bra hjärtat, vad duktig du är", "oj oj oj, vilken stor bajskorv!" och "Men fryser du lilla vännen? Kom till matte/husse så ska jag värma dig. oj oj oj, lilla frysbebisen vad du är kall om öronen.." är frekvent använda.
 
4. De klassiska hökögonen
 

En nybliven valpägare skannar omgivningen noga för att det inte ska dyka upp några oväntade grejer som springande harar, aggressiva pudlar, hundrädda människor, elaka barn eller fräsande katter.
 
5. Utan smink och smycken och i "praktisk" frisyr
 

Att ha ansiktet fullt av foundation och ögonen av mascara är ingen bra idé när man har en liten valpbebis vars favoritsyssla är att slicka matte och husse rena i ansiktet. Dyra örhängen och ett fint halsband? Glöm det. Valpen kommer att sutta av dig örhängena innan du hinner protestera och halsbandet blir bara ytterliggare en rolig leksak. Och inte att förglömma: den praktiska frisyren är ett säkert kort på att du spottat en valpägare. För långt hår som hänger och dinglar, får absolut inte vara i fred från valpens nyfikna och sylvassa tänder.
 
En typisk valpägare. Kännetecken: urtvättad gamla tröja som matchas bäst med för stora mjukisbyxor, den praktiska frisyren, utan smink och utan smycken.
 
 
 
 
 


Kommentarer
Lovisa

hahah så klockrent! Dock har jag ju nakenhund så han blir aldrig smutisg och fäller inte, så att jag ofta går omkring i mjukiskläder kan jag tyvärr inte skylla Millemill för ;) haha.
Och de där hökögonen, när min hund springer ut lös på framsidan för morgonkissen, då snackar vi hökögon! Även Mille har hökögonen på sig för att hitta minsta lilla varelse att flyga efter. :o

Svar: Haha smidigt att slippa bli skitig! Jag var inne i stan idag och där får man ha världens hökögon efter glas... hatar det :/ här ute i lugna förorten Bromma är det lite mindre sånt, tack och lov.
Frank Olov Gustafsson Lundberg

2012-09-25 @ 08:16:09
URL: http://mangsyssleriet.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0