Vårt hem.

Nu när vi har städat vår lägenhet har jag äntligen tagit lite fina bilder. Mest för vår egen skull såklart. Det kommer vara kul att kunna titta tillbaka på bilderna på vår första gemensamma lägenhet/bostadsrätt. När vi sedan sitter där på vår stora gård och ungarna springer runt på gårdsplanen med Frank hack i häl och hönsen kacklar och hästarna gnäggar. ;) Hehe. Då kommer vi att undra hur tusan vi klarade av att bo två personer och en hund på 28 kvadratmeter.
 
Hallen
 
Vi börjar med det tråkigaste rummet. Tror jag. Hatthyllan ska vi byta ut snarast. Den är dålig och följde med köpet. Tänkte mig kanske såna här fina krockar där istället.
   Dörren fungerar som en anslagstavla (då vårt kylskåp är inbyggt och därför inte kan fylla den funktionen). Allt av vikt sätts upp med washitejp!
   Bordet är loppisfyndat.
   Planschen är från en marknad i London.
   Pallen är från Ikea och bilmattan likaså.
   På ena garderobsdörren har jag satt upp Instagram-bilder och en bild på Smålands landskapsblomma Linnea som är loppisfyndad.
 
 
Toaletten
 
Inte heller ett särskilt roligt rum.
   Duschdraperiet är från Lagerhaus.
   Bilderna på väggen sitter i ett plastfodral, också från Lagerhaus.
   Tvålflaskan är från en marknad i Spanien.
   Handdukar från Ikea.
 

 
Köket
 
Vi har ett pyttelitet kök verkligen. Men ändock ett kök.
   Diskställ från Åhlens. Spisskydd från loppis. Bricka bakom spisen ärvd. Hylla från Rörstrand ärvd från Mackes sida. De flesta burkar är också ärvda eller loppisfynd. Flaskan i fönstret är från loppis, med en ljusslinga från Clas Ohlson i. Stringhyllan är från en second hand-butik. Köksön är från Ikea. Jag har sytt "gardiner" till och sedan har vi häftat fast en vaxduk på. I fönstret hänger en vimpel av papper och washitejp som jag har gjort. På golvet ligger en ärvd trasmatta och ett underlägg med franska bulldoggar på från Hemtex till Franks mat- och vattenskål.
 
 
 
Vardagsrum/sovrum

Vi bor ju då i en etta och vardagsrummet och sovrummet är därför alltiett. Vi har dock en sovalkov med gardiner man kan dra för så det underlättar en del.
   Soffan och sängen fick vi från den förre ägaren. Soffan är superfin och precis i vår stil så det var vi glada över. Sängen kommer vi att byta till en 1,60 säng med förvaring under framöver.
   Tv-bordet är Mackes morfars gamla. Fåtöljerna/stolarna är från Mackes farmor. Blombordet är från loppis. Sideboardet till teven är från en second hand-affär i Sundbyberg. Lampan i taket från Ikea. Köksbordet är från second hand och har en skiva från Perstorp. Köksstolarna är från Ikea. Sekretären är ett Blocket-fynd, enligt säljaren från 50-talet. De vita hyllorna på väggen fanns när vi köpte lägenheten och ska bort så snart som möjligt. De stora tavlorna på väggen bakom soffan har ramar från Ikea men motiv från Italien. Stringhyllan är ett fynd från Erikshjälpen i Vimmerby. Den gamla radion är ett gratisfynd (skulle slängas) och golvlampan är Mackes morfars gamla. De flesta smågrejerna är loppisfynd. Kudden med mormorsrutor har jag själv virkat.

 
 
Vi trivs hursomhelst riktigt bra här! Framöver ska vi som jag skrev byta säng, och krokar i hallen, men också ta bort de vita hyllorna och ersätta med kanske stringhyllor. Vi har även tänkt att tapetsera om, då många av tapeterna har fläckar på sig. Fondväggen vid sängen ska också bort. Annars är vi rätt nöjda! Speciellt nu när det är nystädat och fint!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0