Två frankofiler

Felicia

Att vara förälskad är den bästa känslan. Att längta, att drömma och att planera. Vi som driver den här bloggen, har länge drömt en egen hund. I dag fick vi beskedet att en liten fransk bulldog antagligen kommer att bli vår.

Drömmen om en fralla kom till redan på mellanstadiet. Jag fick en hundbok av min mormor och lusläste den. Jag föll för den franska bulldogen för dess egenskaper som kändes passande för just mig. Dessutom gjorde det ingenting att det var den sötaste hunden jag sett. Någonsin.
Förra hösten flyttade jag hemifrån och ihop med min pojkvän. Drömmen om en fralla överfördes även på honom och tillsammans har vi läst hundböcker av alla dess slag, sett hundratals klipp om franska bulldogs på youtube, skrikit varje gång vi har sett en på stan och planerat vår framtid tillsammans med vår lilla fralla. Vår familjemedlem. Vår bäbis. Vår Frank.

Hela våren har vi letat efter kennlar som ska ha en leveransklar kull lagom till sommaren. Men det är svårt att få tag i en fransk bulldog. De är eftertraktade och uppfödarna få. I förrgår mejlade jag helt spontant en kennel, vars hemsida inte uppdaterats sedan i höstas, och frågade om de hade en kull på gång. Uppfödaren svarade att de hade parat två tikar som antagligen hade blivit dräktiga och skulle få valpar kring mitten på maj. Lite sent för vår del, men ändå aktuellt. Vi mejlade ett tag och i går eftermiddag skrev han att han hade fått återbud på en svart/brindle fransk bulldog-kille. Han tänkte på oss och frågade om det var en hane vi var intresserad av. Vi skrek JA! och idag ringde jag upp honom. Frallan är vår om vi fortfarande vill ha honom efter att vi besökt kennel den femte maj. Då betalas en handpenning som ett bevis på att han är vår. Men han är tingad för oss nu. Vår fralla, vår Frank.

Det känns som att jag är med barn. Mina hormoner svallar upp och ner och jag planerar för hans nedkomst i minsta detalj.

Mamma och pappa längtar efter dig Frank.


Den svarta/brindle frallan längst upp är "vår".


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0